Zeeuwse studenten gaan naar de VN Klimaattop in Parijs

7 december, 2015

Zeeuwse studenten gaan van 7 t/m 12 december naar de VN Klimaattop in Parijs. Ze laten daar hun stem horen voor klimaatrechtvaardigheid bij The Peoples Summit, ze laten zich inspireren en ze werken mee aan de bijeenkomst van de World Business Council on Sustainable Development (WBCSD), onder leiding van oud TNT-topman Peter Bakker.

De studenten, afkomstig van Scalda, HZ University of Applied Sciences en de provinciale jongerendenktank Jouw Zeeland volgen het opleidingstraject Finding ROOTS: een actieprogramma over leiderschap en duurzaamheid voor jonge professionals dat hen helpt competenties te ontwikkelen die horen bij een ‘duurzame leider’. Een bezoek aan de VN Klimaattop is een hoogtepunt van hun opleiding: een unieke kans om wereldleiders, klimaatactivisten en betrokken jongeren vanuit de hele wereld te ontmoeten.

The Peoples Summit 
Algemeen wordt deze top beschouwd als cruciaal; als er nu geen vergaande maatregelen worden afgesproken om de CO2-uitstoot wereldwijd terug te dringen, zal dat vrijwel zeker ongekende gevolgen hebben voor onze leefomgeving. Wat het resultaat van de onderhandelingen ook is, de studenten zijn er het laatste laatste weekend van de top bij om tijdens The Peoples Summit in Parijs hun stem te laten horen.

WBCSD 
Ook organiseert het WBCSD tijdens de VN Klimaattop zijn jaarlijkse Council Meeting. Vanuit het bedrijfsleven wil de WBCSD een duurzame toekomst creëren. Dat gebeurt in Parijs samen met CEO’s en wereldleiders als Ban Ki Moon, Al Gore en Jeffrey Sachs. Studenten van HZ University of Applied Sciences ondersteunen bij de uitvoering van deze driedaagse Council Meeting.

Finding ROOTS is een coproductie van Het Groene Brein ROOTS en Stichting Switch i.s.m. MBO Scalda, HZ University of Applied Sciences en Jouw Zeeland.