Zeeuwse scholen presenteren nieuwe opleidingen tijdens Dag van het Groene Onderwijs en Onderzoek

18 oktober 2021
groeneonderwijs

Op donderdag 21 oktober vindt bij Proefboerderij de Rusthoeve (Agrarisch Innovatie & Kenniscentrum) in Colijnsplaat de Dag van het Groene Onderwijs en Onderzoek plaats. Tijdens deze dag presenteren HZ University of Applied Sciences en Scalda nieuwe mbo- en associate degree-opleidingen in de richting Groen en Dier.

De Dag van het Groene Onderwijs en Onderzoek is de feestelijke afsluiting van het project Samenwerking in de Groene Delta. In dit project hebben ZLTO, FoodDelta Zeeland, Pontes Scholengroep Goese Lyceum locatie Bergwerg, Scalda Groen College en HZ University of Applied Sciences intensief samengewerkt om samen het groene onderwijs en onderzoek en daarmee de hele groene sector in Zeeland te versterken. De nieuwe mbo- en associate degree-opleidingen die gepresenteerd worden zijn hier een van de resultaten van.

Vmbo-leerlingen en mbo- en hbo-studenten zijn tijdens de Dag van het Groene Onderwijs en Onderzoek in de praktijk in actie te zien in onderwijs- en onderzoeksactiviteiten en demo’s. Naast dat de nieuwe opleidingen Associate Degree Food & Gastronomy en Aquacultuur (vakexpert teelt op water) gepresenteerd worden, kunnen bezoekers bijvoorbeeld corsages bloemschikken, is er een demo verzorging kleine dieren, zijn de simulatoren paard-, trekker, graafmachine en heftruck rijden aanwezig, er vindt zeewieronderzoek plaats, horeca-studenten van Scalda, leerlingen van het vmbo Goese Lyceum verzorgen gerechtjes en drankjes met producten van lokale leveranciers en er is nog veel meer te zien en te doen.

Programma
De activiteiten vinden zowel binnen, als buiten plaats. De dag start om 11.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Om 15.00 uur vindt een officieel moment plaats waarbij resultaten van het project Samenwerking in de Groene Delta gepresenteerd worden. Tijdens dit officiële moment zijn de gedeputeerden (Harry van der Maas en Jo-Annes de Bat) aanwezig.

Aanmelden
Iedereen is welkom om tijdens de Dag van het Groene Onderwijs en Onderzoek een kijkje te komen nemen. Meld je hier aan. Deze dag is uitermate interessant voor scholen, leerlingen, ouders, werkzoekenden en bedrijven om kennis te maken met het groene onderwijs.

Wij zijn genoodzaakt om bij de ingang een controle uit te voeren door het Coronatoegangsbewijs van elke bezoeker te checken.

Locatie
De dag van het Groene Onderwijs en Onderzoek vindt plaats op praktijklocatie De Rusthoeve. De activiteiten vinden hier zowel binnen als buiten plaats.

Adresgegevens:
Rusthoeve Agrarisch Innovatie & Kenniscentrum
Noordlangeweg 42
Colijnsplaat

Wij hopen jullie donderdag 21 oktober te zien!

Logo's
Omhoog