Zeeuwse Hero loopt droomstage bij Hollands Got Talent!

21 juni 2017

Ayca Grim uit Middelburg is bijna afgestudeerd aan de Kappersopleiding van Scalda College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging. Onlangs wist zij tijdens het Nederlands Kampioenschap voor Beroepen ‘Skills Heroes’ een derde plaats te behalen in de Vakrichting Kapper. Dit leverde haar onder de titel Scalda Helden en Heroes op én een droomstage bij een bedrijf dat de styling doet voor grote shows als Hollands Got Talent en The Voice of Holland!

Het zal je maar gebeuren! Je hebt amper je diploma op zak en één van je grootste wensen gaat in vervulling. Het overkwam de 20-jarige Ayca Grim uit Middelburg. “Het is haast niet te bevatten,” vertelt Ayca enthousiast. Wat begon als een soort van grap tijdens de Dag van de Helden en Heroes met dagvoorzitter Juvat Westendorp, onder andere bekend van Goede Tijden Slechte Tijden en So You Think You Can Dance, eindigde in een sollicitatiegesprek bij RTL.

“Aan het eind van het programma ben ik op Juvat afgestapt. Hij gaf mij de naam door van het bureau dat de styling van de grote liveshows voor RTL verzorgt. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ze via Facebook een berichtje gestuurd. Eerlijk gezegd had ik verwacht dat ik er niets meer van zou horen. Maar ik kreeg reactie en na het doorsturen van mijn portfolio mocht ik op sollicitatiegesprek komen. Of het meegespeeld heeft dat ik derde geworden ben bij het NK durf ik niet te zeggen, maar dat zou best kunnen.”

Droomstage
Ayca is inmiddels twee keer in Amsterdam geweest om mee te helpen tijdens de liveshows van Hollands Got Talent. “In eerste instantie mocht ik echt alleen ondersteunen. Ik moest spullen aangeven, dat soort dingen. Maar volgende week, tijdens de finale, mag ik echt aan de slag om iemands haar te stylen! Daarnaast hebben ze mij gevraagd om backstage te blijven gedurende de show voor ‘touch-ups’ tijdens het programma. Ik denk dat dat wel een goed teken is!” zegt Ayca lachend.

Of ze er ook daadwerkelijk een baan aan overhoudt, is nog onduidelijk. Daarvoor is het nu nog iets te vroeg. “Eerst maar eens zien hoe dit gaat. Als ik geluk heb, mag ik hierna mee tijdens de productie van The Voice of Holland. Dat zou natuurlijk geweldig zijn! Het is ook echt zo leuk om met dit team te mogen werken. Ik leer er onwijs veel van en het staat ook nog eens goed op mijn cv.”

Overigens mag deze talentvolle kapster sowieso niet klagen, want naast deze droomstage kreeg ze onlangs te horen dat ze aan de slag mag bij Hairstudio Infinity in Terneuzen. Een prestigieuze salon die regelmatig meedoet aan diverse vakwedstrijden en daar vaak hoge ogen weet te gooien. Ayca: “Ik heb super veel zin om aan de slag te gaan in deze geweldige salon! Het is op het moment allemaal een beetje onwerkelijk wat er allemaal op mijn pad komt, maar ik ga mij uiterste best doen en mezelf voor de volle honderd procent inzetten om er een succes van te maken.”

Helden en Heroes
Met het project Helden en Heroes laat Scalda zien trots te zijn op alle studenten die met behulp van hun opleiding hun dromen laten uitkomen of hun ambitie achterna gaan, ondanks de eventuele hindernissen die zij op die route tegenkomen. Het is een uniek project waar met name de veelzijdigheid van het middelbaar beroepsonderwijs centraal staat. Binnen deze veelzijdigheid werken bij Scalda dagelijks zo’n 800 medewerkers met passie aan de opleiding van meer dan 9000 studenten. Alle Helden en Heroes zijn voorgedragen door hun docenten, mentoren of coaches.

Omhoog