Zeeuws kampioenschap Skills Talents voor talentvolle vmbo’ers tijdens Studie Experience

2 december, 2016

Evenals voorgaande jaren vindt op donderdag 8 december de Studie Experience plaats in de Zeelandhallen in Goes. De Studie Experience is een jaarlijks studie- en beroepskeuze event waar zo’n 4500 leerlingen van het voortgezet onderwijs en mbo én hun ouders naartoe komen. Scalda is als partner van de onderwijsbeurs én als organisator van de Skills Talents vakwedstrijden aanwezig!

Skills Talents
Op donderdag 8 december van 10:30 tot 18:30 uur vindt het Zeeuws kampioenschap van Skills Talents plaats op de Studie Experience in de Zeelandhallen in Goes. Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor laatstejaars vmbo’ers. Deelnemende leerlingen krijgen door de wedstrijden een podium om hun talenten te ontwikkelen en laten zien. De opdrachten die de leerlingen tijdens de wedstrijden uitvoeren, zijn ontwikkeld door docenten en sluiten daarom aan bij het lesprogramma.

Deelnemers Skills Talents
Aan de Zeeuwse kampioenschappen doen in totaal 32 teams, 96 leerlingen van 14 Zeeuwse vmbo-scholen mee. Er zijn 16 juryleden die de deelnemers beoordelen en 10 Skills assistenten die de deelnemers assisteren. De deelnemers strijden in 3 rondes voor 8 vakrichtingen. De richting met de meeste deelnemers is dit jaar Horeca, met maar liefst 6 teams. De richtingen Economie en Zorg & Welzijn hebben elk 5 deelnemende teams. Vakrichting Bouwen, Wonen & Interieur volgt met 4 teams. Elektrotechniek, Organisatie & Promotie (GL/TL) en Media & Vormgeving hebben ieder 3 teams en aan de vakrichting ICT doen 2 teams mee. De wedstrijden worden georganiseerd door Scalda in samenwerking met Skills Talents. Je vindt de Skills Talents Stage naast de Scalda-stand in de beurshal van de Zeelandhallen.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking van het Zeeuws Kampioenschap van Skills Talents vindt plaats op de beurs om 19:30 uur. Gedeputeerde Harry van der Maas geeft een speech en Marijn Nelen, College van Bestuur van Scalda, reikt de bekers en certificaten uit aan de winnende deelnemers.

Zeeland Sharks wedstrijdteam
Leerlingen die het Zeeuwse kampioenschap winnen, gaan door naar de finale van Skills Talents in het Zeeland Sharks team! In de finale, die plaatsvindt op 16 maart in de RAI Amsterdam, strijden de leerlingen tegen andere provincieteams.

Studie Experience
De Studie Experience is het studie- en beroepskeuze event waar leerlingen van het voorgezet onderwijs en studenten van het mbo de mogelijkheid krijgen kennis te maken met opleidingen en beroepen van de toekomst. Op de beurs staan diverse soorten exposanten; opleidingsinstellingen, zowel regulier als particulier, op mbo en hbo niveau, beroepsorganisaties, leer-/werktrajecten in onder andere techniek & zorg en de geüniformeerde beroepen. De beurs vindt plaats op donderdag 8 december van 10.00 uur tot 21.00 uur in de Zeelandhallen in Goes en is gratis toegankelijk voor publiek. Parkeren kan voor de deur en is eveneens gratis. 

Beleef de opleidingen van Scalda!
Als partner van Studie Experience is Scalda ruim vertegenwoordigd met een grote beursstand. Naast informatie over opleidingen kun je in en rondom de stand deelnemen aan diverse activiteiten. Zo kun je onder andere je kennis komen testen bij het college Welzijn of een gave workshop volgen bij MBO DANS GOES BREDA. Bij de kappersopleiding kun je terecht voor een hip kapsel of bezoek het college Uniformberoepen om te ervaren hoe het is om met legerbepakking te lopen.  

Meer informatie
Meer informatie over de Studie Experience: www.studieexperience.nl
Meer informatie over de uitslagen en wedstrijden van Skills Talents:
www.skills-talents.nl

Meer informatie over Zeeland Sharks: www.skills-talents.nl/zeeland-sharks