Zaalvoetballers van Scalda naar landelijke NK finale in Amsterdam

30 maart, 2016

Op 18 maart vonden er in het Omnium in Goes de Zeeuwse voorrondes van het Nederlands Kampioenschap Zaalvoetbal voor mbo-scholen plaats. Een team van Scalda College voor Commerciële en Zakelijke Dienstverlening heeft zich na een aantal pittige wedstrijden weten te plaatsen voor de landelijke finale in Amsterdam.

De beste  mbo-zaalvoetbalteams van Nederland strijden op 20 april met elkaar in Amsterdam om de felbegeerde titel: Nederlands kampioen zaalvoetbal voor mbo-scholen.

Scalda-studenten van Commerciële en Zakelijke Dienstverlening begonnen tijdens de  Zeeuwse voorrondes goed. Door telkens met een goed resultaat te winnen en te voetballen met voorbeeldig gedrag op sportief gebied eindigden zij als eerste in de poule. Hiermee hebben zij zich geplaatst voor het NK zaalvoetbal in Amsterdam.

Het NK zaalvoetbal voor mbo-scholen is een initiatief van het platform Bewegen en Sport van de MBO Raad, de KNBV en de Mbo-scholen.  Zij vinden bewegen en sport van essentieel belang om een gezonde en actieve leefstijl te bevorderen. Het samenspel, het ontmoeten van studenten van andere mbo-scholen, voetballen en vriendschappen staan tijdens dit toernooi centraal.

We wensen alle Scalda-studenten heel veel succes!