YESC gaat op zoek naar windenergie

14 november 2019
YESC

Dinsdagavond werd in de uitzending van YESC op Omroep Zeeland aandacht besteed aan windenergie. Er werd onder andere een kijkje genomen bij windpark Krammer bij Bruinisse. Windenergie levert een steeds groter aandeel in de energiemix. Bij windpark Krammer bij Bruinisse wordt nu stroom opgewekt voor 100.000 huishoudens. Het windpark is een burgerinitiatief, dus iedereen kan deelnemen. Al die nieuwe windmolenparken moeten ook allemaal worden onderhouden. Een aantal opleidingen van Scalda is daarom een nieuwe studieroute gestart waarmee studenten worden opgeleid tot windmolenmonteur, want daar zal in de toekomst veel vraag naar zijn. Omroep Zeeland kwam met YESC daarom filmen in windlab.

Bekijk de aflevering


YESC

YESC staat voor Young Society Energy Challenge. Hoe komen we van de fossiele brandstoffen af? Hoe versnellen we de energietransitie in Zeeland? In het programma gaan jongeren op zoek naar oorzaken en oplossingen voor ons huidige klimaatprobleem.

Bekijk ook de vorige afleveringen

WindDock

Scalda maakt werk van duurzame energie. Stroom opwekken met windmolens gaat daarin de grootste rol spelen. Dat betekent dat er heel veel vakmensen nodig zijn die kunnen werken aan het assembleren, bouwen en onderhouden van windenergieparken en alles wat daarbij komt kijken. Op land, maar vooral ook op zee. Met de studieroute Windenergie in het ‘WindDock’ heeft Scalda de modules en trainingen om van studenten échte (internationaal) gecertificeerde professionals te maken, waar bedrijven om staan te springen.

Meer weten over WindDock

Omhoog