Wethouder Cees Liefting reikt de laatste AKA diploma’s van Scalda uit

2 februari, 2016

Donderdag 4 februari 2016 worden de laatste diploma’s uitgereikt  van de  mbo niveau 1 opleiding AKA van Scalda. De opleiding heeft inmiddels haar deuren gesloten en plaatst gemaakt voor een nieuwe brede Entreeopleiding. Burgemeester Lonink van Terneuzen heeft eerder de nieuwe Entreeopleiding op symbolische wijze geopend. Aan Wethouder Liefting de eer om de aller laatste diploma’s van de oude AKA opleiding uit te reiken.

De laatste zeven diploma’s van de opleiding AKA (Arbeidsgekwalificeerd Assistent) in de vakrichtingen Zorg, Handel en Techniek worden uitgereikt  op de Scalda locatie Vlietstraat in Terneuzen. Tijdens deze avond wordt door geslaagden, hun familie en vrienden en medewerkers  feestelijk afscheid genomen van de AKA opleiding.

De nieuwe Entreeopleiding is begin dit schooljaar gestart en is een drempelloze, eenjarige niveau één mbo-opleiding die te volgen is via BOL of BBL. De opleiding biedt betrokken en persoonlijk onderwijs en richt zich op studenten zonder startkwalificatie die juist in de praktijk willen leren. De opleiding biedt een breed opleidingsaanbod binnen 6 verschillende profielen die gericht zijn op de Zeeuwse arbeidsmarkt. De meeste profielen worden zowel in Middelburg als in Terneuzen aangeboden.

De kracht van de nieuwe Entreeopleiding zit in onderwijs met persoonlijke aandacht en betrokkenheid, gekenmerkt door kleinschaligheid. Een coach voor iedere student is hierbij de verbindende factor tussen zijn omgeving, de school en de beroepspraktijk.

Na de Entreeopleiding kan de student doorstromen naar mbo-niveau 2 of uitstromen naar de arbeidsmarkt.