Wel-Zo Actief neemt intrek bij Wijkbedrijf Goes-Zuid

17 november, 2016

Wijkleerbedrijf Wel-Zo Actief van Scalda is op maandag 5 september verhuisd van het Werkleerbedrijf Emergis aan het Joannaplantsoen in Goes naar het Wijkbedrijf Goes-Zuid in de Beukenstraat 8 in Goes. “We groeiden letterlijk een beetje uit ons jasje,” vertelt begeleider en docente Annemieke Linke van Scalda College voor Welzijn. Samen met Scalda College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging werd het Wijkleerbedrijf Wel-Zo Actief opgezet om het tekort aan stages op te vullen en de betrokkenheid bij de wijk te vergroten.    Linke’s collega’s Vanessa de Ridder en Karen Spekhorst beamen dit. “In het wijkbedrijf hebben we meer ruimte om met de verschillende studenten die bij ons stagelopen te overleggen. En hoewel we de cliënten van Emergis bij het Werkleerbedrijf best een beetje gaan missen, biedt de verhuizing naar het Wijkbedrijf Goes-Zuid ook weer mooie kansen tot samenwerken en netwerken.”

Op dinsdag 22 november houdt Wel-Zo Actief in het pand van Wijkbedrijf Goes-Zuid de Beukenstraat 8 in Goes een Open Huis.  Iedereen is vanaf 15.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen in het nieuwe onderkomen van Wel-Zo Actief. Om 15.30 uur vindt de officiële opening plaats tot ongeveer 17.30 uur, uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. Aanmelden kan via [email protected] of via gsm-nummer 06-46194765.

Wel-Zo Actief is een onderdeel van Scalda. In het wijkleerbedrijf lopen jonge mensen stage voor een vak in de zorgsector en/of de welzijnssector. Dat doen ze uit naam van Wel-Zo Actief, bij cliënten thuis.  Zo bieden zij de bewoners van Goes-Zuid een helpende hand en vinden zij zelf een waardevolle invulling van hun stage.  Meer informatie www.welzoactief.nl.

Het wijkbedrijf Goes-Zuid is op initiatief van de gemeente Goes opgericht door Radar Incluzio. De gemeente Goes wil met het wijkbedrijf de leefbaarheid en zelfredzaamheid van de wijk en haar wijkbewoners vergroten door kandidaten in het kader van de participatiewet kansen te bieden, talenten te ontwikkelen en perspectief op werk te vergroten.