Volvo Gent schenkt motoren aan opleidingen Motorvoertuigentechniek Scalda

17 november, 2015

Onlangs is het team Motorvoertuigentechniek van het Scalda College voor Techniek en Design verblijd met een prachtig cadeau. Drie complete motoren van personenauto’s van Volvo werden door Volvo Gent aan Scalda geschonken. 

Het contact met Volvo Gent is tot stand gekomen door een ouder van één van onze studenten, die werknemer is bij Volvo. De contacten met Volvo Gent lopen via de opleidingsmanager bij Volvo die tevens kwaliteitscontroleur is. 

De drie motoren, compleet met versnellingsbak zijn door onze eigen mensen opgehaald en krijgen een plaatsje in de werkplaats van MVT in Vlissingen. Het betreft twee dieselmotoren met moderne commonrail techniek en een moderne benzinemotor. De motoren worden tijdens lessen voor onderwijsdoeleinden ingezet.

Het is de bedoeling dat de contacten met Volvo Gent geconsolideerd en uitgebouwd worden. Zo wordt onderzocht of Volvo als BPV-bedrijf voor diverse niveaus kan fungeren en ook de mogelijkheden voor excursies worden bekeken. Wellicht is dit een eerste stap in een duurzame samenwerking tussen Scalda en Volvo Gent.