Vlissingse aannemer bouwt onderhoudsbasis voor windmolenparken

21 augustus 2018

Kwaliteit, veiligheid en prijs. Dat waren de drie eisen die Ørsted stelde aan het aannemersbedrijf dat de onderhoudsbasis van windpark Borssele 1 en 2 gaat bouwen. Het bedrijf dat als beste uit de bus kwam is een vestiging van Cordeel in Vlissingen-Oost. Eind 2018 zal de bouw beginnen.
De coördinator van de bouw voor windpark Borssele 1 en 2, Klaasjaap Buijs, is blij met de keuze voor de Vlissingse aannemer. "We vinden het als bedrijf mooi om lokaal aan te besteden zodat we de samenwerking in de regio kunnen versterken", zegt hij.

Kantoor en opslag bouwen
Op de locatie in de Buitenhaven komen een kantoor en een opslag. Van daaruit vertrekken vier boten iedere dag van en naar windpark Borssele 1 en 2. Op die manier kunnen medewerkers en materieel naar de windturbines op zee worden vervoerd. Overigens geldt dat niet voor de windturbines zelf. Die worden in Duitsland geproduceerd en vanuit daar rechtstreeks naar de locatie op zee gebracht.

Eerste vestiging
De onderhoudsbasis is de eerste vestiging van de Deense firma in Nederland. Commercieel manager Zeeland van Cordeel, Adri de Rijke, heeft zin om te beginnen aan de bouw. "Dit project is voor ons een uitdaging, want in dit gebouw komen installaties die duurzamer zijn en meer aandacht vragen dan de gebruikelijke installaties. Dat maakt het interessant!"

Samenwerkingsverband Scalda
Als het gebouw eind 2019 klaar is dan komt er werkgelegenheid voor zo'n vijftig tot honderd mensen. "We hopen dat er veel mensen geïnteresseerd zullen zijn om voor ons te werken. Ook hebben we een samenwerkingsverband met Scalda en hopen dat daar een goed trainingstraject is dat aansluit op onze eisen", aldus Buijs

Bron: Omroep Zeeeland

Op de foto:
Een impressie van de onderhoudsbasis van Ørsted (foto: Ørsted)

Omhoog