Vijf keer prijs op NK Brood- en Banketbakken

9 april 2019
Winnaars nk brood en banket

De vijf Scalda studenten die op dinsdag 9 april streden tijdens Nederlands Kampioenschappen Brood- en Banketbakken in Wageningen zijn alle vijf in de prijzen gevallen. Studenten Jan Zoet, Renske Ruijten, Sander van Oost, Hendrika Sperling en Martine de Rijke wisten tijdens de spannende strijd in hun eigen categorie allemaal een plek op het podium te bemachtigen.

De vijf bakkersstudenten streden allemaal in hun eigen categorie. Ze wisten samen drie keer goud en twee keer brons te behalen. Jan Zoet werd eerste in de categorie Uitvoerend brood en banketbakker. Hendrika Sperling werd eerste in de categorie Zelfstandig Brood en Banketbakker. Martine de Rijke werd eerste in de categorie Zelfstandig werkend brood en banketbakker. Renske Ruijten werd derde in de categorie Uitvoerend banketbaker en Sander van Oost werd derde in de categorie Zelfstandig werkend broodbakker.

De studenten wisten op 28 februari tijdens de rayon jeugdvakwedstrijden van Zuid-west Nederland op Scalda locatie Podium in Middelburg in vijf van de zes verschillende klassen een eerste plaats te behalen. Door deze prestatie mochten ze strijden om de titel Nederlands Kampioen brood- en banketbakken en dat hebben ze waar weten te maken.

Omhoog