Veiligheids- en Defensieopleidingen verhuizen naar Goes

13 mei 2020
verhuizing_uniformberoepen

Per 1 augustus 2020 verhuizen de Veiligheids- en Defensieopleidingen (Uniformberoepen) van Scalda van de locatie Podium (ZEP) in Middelburg naar Omnium sport & recreatie in Goes, direct naast de Scalda-locatie van CIOS Zuidwest Nederland. Het contract is op woensdag 13 mei 2020 getekend door Marijn Nelen, College van Bestuur Scalda en Bart van den Heuvel, directeur Omnium.

Toekomst bestendige faciliteiten

Omnium biedt schitterende faciliteiten en ruimtes voor de Veiligheids- en Defensieopleidingen, en ligt in een omgeving waar de beroepspraktijk nagebootst kan worden. Denk bijvoorbeeld aan ruimte voor buitenactiviteiten, een stormbaan en een ‘compound’. Maar ook een praktijkstraat voor de opleiding handhaver toezicht en veiligheid. Daarnaast zijn er in het gebouw ruimtes voor training van weerbaarheid en fitness, maar ook een magazijn, balie en kantoor voor de logistieke opleidingen ten behoeve van Defensie.

Er studeren studenten uit heel Zuidwest Nederland aan deze opleidingen. Goes is centraal gelegen en goed te bereiken met het openbaar vervoer. Bovendien maakt de verhuizing deel uit van de implementatie van het strategisch huisvestingsbeleid waarin rekening wordt gehouden met de toekomstige ontwikkelingen in het onderwijs en de studentenpopulatie.

Wat betekent dit voor studenten?

Vanaf september 2020 volgen zo’n 300 studenten hun opleiding op de nieuwe locatie onder begeleiding van 22 medewerkers, inclusief militaire instructeurs. De Scalda opleidingen die vanaf september bij het Omnium gegeven worden zijn: beveiliger, handhaver toezicht en veiligheid (boa) en leidinggevende team/afdeling/project. Verder worden er opleidingen aangeboden in samenwerking met Defensie voor aankomend medewerker en onderofficier bij mariniers, luchtmobiele brigade, pantserinfanterie en marine, medewerker en teamleider voor logistieke functies bij land- en luchtmacht.

Er is een groeiende belangstelling voor deze opleidingen. Voor komend school jaar zijn er nog maar een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar. Er zijn alleen nog mogelijkheden bij de logistieke functies voor land- en luchtmacht en bij de opleiding beveiliger.

Omhoog