Uitwisseling met China afgerond

2 juni, 2017

Op donderdagochtend 1 juni namen Scalda College voor Gezondheidzorg en Uiterlijke Verzorging en Scalda College voor Welzijn afscheid van de  Chinese studenten die ruim drie weken in Terneuzen zijn geweest in het kader van de uitwisseling tussen Scalda en de Shanghai University of Medical and Health Sciences. De studenten hebben met succes een programma gevolgd bij Scalda en daarnaast in drie instellingen stage gelopen. (Tragel, SVRZ ter Schorre en ZorgSaam ziekenhuis de Honte). Daarnaast heeft Scalda allerlei activiteiten voor ze georganiseerd zoals een toer door Zeeland, een bezoekje aan het Anatomisch museum en museum Corpus in Leiden, dagje shoppen in Roermond, uitwaaien op het strand van Groede, workshop kaarsen maken in Koewacht en een dagtocht naar Brugge en Antwerpen.

Uit de reacties van de studenten is gebleken dat ze het erg naar hun zin hebben gehad in Terneuzen en veel opgestoken hebben van de zorg, ons onderwijs en onze cultuur. Toen we vroegen of ze  uitkeken naar het weerzien met hun familie en Shanghai, ze riepen in koor:  ‘We willen blijven!!’

Onze eigen Nederlandse studenten gingen in het najaar al naar Shanghai. Deze uitwisseling is een onderdeel van het excellentieprogramma ‘#excellentstudent’ van Scalda waarbij studenten een programma kunnen volgen bovenop hun reguliere opleiding om zo nog beter te worden in de 21th century skills.