Tweede plek voor team van Zeeuwse vmbo’ers bij NK Skills Talents vakwedstrijden

16 maart 2018

Zwolle – Team Zeeland Sharks, het provincieteam van Zeeland, bestaande uit 24 vmbo-leerlingen heeft donderdag de tweede plek behaald tijdens de landelijke finale van de vmbo-teamvakwedstrijden van Skills Talents in Zwolle.

Tijdens het NK vakwedstrijden voor vmbo (Skills Talents) kunnen leerlingen die een vbmo-opleiding volgen laten zien wat ze in hun mars hebben. Teams uit verschillende provincies gaan de strijd met elkaar aan. De deelnemers vormen een provincieteam en werken in teams van drie, waarbij samenwerking een belangrijk element is. Dit jaar wordt het NK voor alle vakwedstrijden voor vmbo en mbo georganiseerd op diverse locaties in Overijssel.

Deelnemende Zeeuwse vmbo-scholen
De volgende Zeeuwse vmbo-scholen namen deel aan het NK vakwedstrijden; CSW Toorop, Calvijn College, Edudelta College en Het Goese Lyceum (Pontes Scholengroep). Het team Zeeland Sharks waar ze deel van uitmaakten behaalde de tweede prijs. Ook diverse Zeeuwse vakteams ontvingen een prijs.

Prijzen en vakrichtingen
De Zeeuwse deelnemers deden mee in de volgende vakrichtingen en behaalden de volgende prijzen:

GOUD voor:
CSW Toorop Middelburg: Dienstverlening & Producten
Calvijn College Kerkpolder: Bouwen, Wonen & Interieur
Edudelta College: Groen – Bloemwerk

ZILVER voor:
Calvijn College Appelstraat: Media, Vormgeving & ICT
Calvijn College Middelburg: Zorg & Welzijn

BRONS voor:
Calvijn College Middelburg: Groen – Tuinontwerp en aanleg

De deelnemers in de vakrichtingen Horeca, Bakkerij & Recreatie, Economie & Ondernemen en Installeren & Energie behaalden helaas geen prijs, maar hebben veel ervaring op gedaan. Leerlingen die deelnemen aan Skills Talents ontwikkelen zich niet alleen op hun eigen vakgebied maar ook op persoonlijk vlak. Daarnaast maken ze binnen het provincieteam kennis met andere beroepen.

Meer informatie
Meer informatie over Skills Talents
Meer informatie over de finale en de uitslagen
Meer informatie over Zeeland Sharks en via Facebook

Omhoog