‘Tuttenboom’ winnaar Beste idee van PW

15 juni, 2017

Twintig derdejaars studenten van de mbo-opleiding Pedagogisch Werker van Scalda College voor Welzijn in Goes streden op maandag 12 juni naar ‘Het beste idee van PW’. Studenten presenteerden tijdens deze wedstrijd hun beste idee voor de kinderopvang aan een deskundige jury van afgevaardigden uit het werkveld. Het winnende idee was de ‘Tuttenboom’, bedacht door de studenten Marouschka Schinkelshoek, Farah Moerbeek en Suzanne Broekhof. Zij presenteerden een compleet concept waarin kinderen stapsgewijs afscheid nemen van hun speen en deze symbolisch in een boom hangen.

De Tuttenboom
Marouschka, Farah en Suzanne bedachten de Tuttenboom om kinderen in de kinderopvang op een leuke manier ‘speenloos’ te maken. Spenen zijn slecht voor het gebit en slecht voor de taal-spraakontwikkeling. De studenten wonnen met hun idee en slagroomtaart en een uitnodiging om hun idee te presenteren in meerdere kinderopvangorganisaties.

Frisse kijk op de beroepspraktijk
De jury was erg enthousiast over de diversiteit aan ideeën die werden gepresenteerd: van een BSO-survivalkamp tot aan een valpak dat jonge kinderen beschermt tegen schaafwonden. “De studenten hebben echt hun visitekaartje afgegeven,” vertelt docente Karin Boone. “Met drie jaar stage-ervaring hebben de studenten vaak veel goede, innovatieve ideeën voor het werkveld. Het is meestal moeilijk om als beginnend beroepsbeoefenaar gelijk al je ideeën te ventileren in de praktijk. Deze wedstrijd heeft voor de studenten een platform gecreëerd  waarop ze aan een deskundige jury uit het werkveld hun plannen kunnen presenteren. Het is een mooie manier voor de studenten om te laten zien wat ze in huis hebben, want elk idee is waardevol. Winnen is dan eigenlijk maar de kers op de slagroomtaart.”