Toerisme studenten winnen landelijke Defence for Children-ECPAT wedstrijd

1 april 2021

Een team van vier Toerisme-studenten van Scalda heeft de eerste prijs binnen gesleept in de landelijke wedstrijd van Defence for Children-ECPAT. Amber de Feijter, Dion Harinck, Julia Gajek en Isa de Bruijn (op de foto v.l.n.r.) hebben een anti-skimpashouder ontworpen die daadwerkelijk op de markt zal komen om aandacht te vragen voor een maatschappelijk probleem.

De Defence for Children-ECPAT wedstrijd wordt elk jaar georganiseerd voor mbo-scholen in Nederland. Honderden studenten werken hier jaarlijks aan mee. De studenten moeten een gadget bedenken voor reizigers met een pakkende slogan dat oproept oplettend te zijn op seksuele uitbuiting van kinderen en vermoedens te melden bij www.dontlookaway.nl.

Studenten werken in groepjes een idee uit en presenteren dit eerst op school. Het beste idee van de school gaat naar de landelijke finale waar een jury van mensen uit de sector het winnende idee kiest. Defence for Children-ECPAT heeft een budget van 1.800 euro hiervoor. Het winnende idee van de landelijke finale wordt daadwerkelijk op de markt gebracht.

Dit jaar moesten de studenten hun idee digitaal indienen, daar kregen ze tot 19 maart de tijd voor. De Scalda studenten kozen voor een anti-skimpashouder met daarop de slogan ‘Don't steal my rights’. Op 31 maart werden de studenten verlost van hun spanning en kregen ze te horen dat zij met hun idee de winnaars van de wedstrijd zijn. De jury noemde het idee van de Scalda-studenten heel handig en ook erg actueel. Daarnaast is het een gadget die voor elke reiziger interessant is waardoor het voor een groot bereik kan zorgen.

Wij zijn ontzettend trots op onze studenten en hopen dat de gadget bijdraagt aan een stukje meer bekendheid en aandacht voor deze wereldwijde problematiek.

Omhoog