Tham en Noa derde bij belangrijkste gastronomische wedstrijd van Nederland!

9 april 2019

Studenten Tham Cao en Noa Tanghe zijn derde geworden tijdens de negende editie van de belangrijkste gastronomische wedstrijd van Nederland: Future Talents. Op 8 april 2019 vond de vakwedstrijd Future Talents plaats in het Miele Culinary Institute te Vianen. Tijdens deze internationale wedstrijd tonen studenten vanuit heel Europa hun vakmanschap aan de top van de Nederlandse gastronomie.

Tham en Noa winnen brons in de categorie Zwarte Brigade. Zij winnen een heel pakket aan prijzen en zijn dol gelukkig met het bemachtigen van de prachtige derde plaats. Naast Tham en Noa deden ook Levi Moeal, Collin Heijwegen en Sarah Wauters aan de Future Talents vakwedstrijd. Zij streden als kokstudenten in de categorie Witte Brigade. Ook zij hebben een geweldige prestatie neergezet, maar zijn helaas niet in de prijzen gevallen.

Tijdens de Future Talents vakwedstrijd krijgen mbo-talenten vanuit heel Europa de kans om zichzelf te onderscheiden op zowel op gastronomisch als gastvrijheidsgebied: de witte brigades en de zwarte brigades. Tham en Noa volgen bij Scalda de opleiding Manager/ondernemer horeca en werden beoordeeld op verschillende onderdelen van het gastheerschap zoals presentatievaardigheden, vak- en productkennis, en wijn-spijscombinatie. Levi, Collin en Sarah volgen de opleiding Zelfstandig werkend kok bij Scalda en gingen op basis van een black box met andere witte brigades van mbo-instellingen de strijd aan.

Omhoog