Terugblik Studiekeuze Liveshows

16 juni 2021
Scalda Studiekeuze Liveshows

Ze zitten erop! Onze drie Studiekeuze Liveshows. We kijken terug op mooie en succesvolle uitzendingen, waarin vooral studenten aan het woord kwamen en uitleg gaven over hun studiekeuzeproces. En wat deden ze dat goed! We hopen dat al deze verhalen de kijker hebben geholpen bij het maken van een studiekeuze.

Mbo in vogelvlucht

De eerste uitzending stond in het teken van hoe maak je nou een studiekeuze? En wat is het verschil tussen BOL en BBL? Tijdens de uitzending vertelden verschillende studenten welke factoren bij hen een rol speelden in de keuze voor hun studie. Hierin kwamen ook de verschillende routes aan bod, zoals de praktijkroute en het volwassenenonderwijs. Studenten van Groen, bloem en styling maakte tijdens de uitzending twee prachtige bloemstukken. Die hebben we de dag erna overhandigd aan Zorggroep Ter Weel.

Werken en Leren (BBL)

Uitzending twee richtte zich specifiek op de BBL-studieroute. Hoe vind je een geschikte leerwerkplek? En waarom kies je voor een BBL-opleiding? Onze BBL-studenten van diverse richtingen kwamen aan het woord over wat BBL nou zo leuk maakt en hoe zij hun leerwerkplek hebben gevonden. En wat bleek, dat is lang niet altijd zo gemakkelijk, maar ook dan helpt Scalda je bij je zoektocht. Een studente maakte op de achtergrond de heerlijkste mocktails. En zowel collega's van Scalda als uit het werkveld schoven aan om wat meer informatie te geven over de BBL-trajecten.

Van havo naar mbo

De derde uitzending ging over de overstap van havo naar mbo. Een wellicht wat minder bekende stap. Waarom is deze overstap eigenlijk helemaal niet zo gek? Onze studenten legden de kijker haar fijn uit, dat dit eigenlijk een hele mooie stap kan zijn. De studenten kozen voor het mbo via verschillende routes. De een is met een overgangsbewijs havo 3 naar 4 overgestapt, de ander heeft eerst HBO geprobeerd, maar kwam erachter dat praktijkonderwijs toch beter bij hem paste. Tijdens de uitzending werd er door een praktijkdocent heerlijke hapjes geserveerd.

Heb je onze studiekeuze liveshows gemist en wil je ze nog een keer terugkijken met of zonder jouw leerlingen? Kies dan uit een van de onderstaande video's:

Mbo in vogelvlucht 27 mei 2021

Werken en Leren (BBL) 3 juni 2021

Van havo naar mbo 10 juni 2021

Omhoog