Studententeam gestrand in halve finale NK zaalvoetbal mbo-scholen

22 april, 2016

Woensdag 20 april vond het NK zaalvoetbal voor mbo-scholen plaats in Amsterdam.  Om je als team te plaatsen voor het NK doe je van te voren mee aan de regionale voorrondes. Na de voorrondes strijden verschillende teams van mbo instellingen uit het hele land tegen elkaar om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen zaalvoetbal voor mbo-scholen.

De talentvolle spelers van Scalda College voor Commerciële en Zakelijke Dienstverlening begonnen tijdens de Zeeuwse voorrondes goed. Door telkens met een goed resultaat te winnen en te voetballen met voorbeeldig gedrag op sportief gebied eindigden zij als eerste in de poule. Hiermee plaatsten zij zich voor de NK finales in Amsterdam.

Docent Hans Uitzetter reisde als trainer mee naar de hoofdstad met de jongens van Commerciële en Zakelijke Dienstverlening, met als doel de nationale titel te winnen. De wedstrijden die gespeeld werden waren van hoog niveau, Eredivisie niveau. Dit was ook de mening van de organisatie en scheidsrechters. De kwart finale wonnen de Scalda talenten met volle overtuiging. Het team van Hans zette een 4-1 overwinning op het scorebord neer. Hiermee gingen zij door naar de halve finale die om 15:00 uur gespeeld werd. Tijdens de halve finale kwam de eindstand op een gelijkspel, het werd 3-3. Door middel van een strafschoppenreeks werd het team van Scalda helaas uitgeschakeld.

“Onze jongens hebben qua vechtlust, inzet maar ook voor wat betreft sportief gedrag, respect en plezier hun visitekaartje afgegeven namens Scalda.” Aldus docent Hans Uitzetter.  Wij zijn trots op onze talentvolle spelers die een knap resultaat hebben behaald op zo’n hoog niveau!