Studentenbedrijven actief op Contacta

16 november, 2016

Op de Contacta, de Zeeuwse bedrijvenbeurs die van 8 t/m 10 november plaatsvond in de Zeelandhallen in Goes waren de studentenbedrijven van de ICT-opleidingen van Scalda actief aanwezig. InnoVision Solutions (IVS), het Shared Service Center (SSC) en de Mediavormgevers hadden legio redenen om aan de beurs mee te doen:

  • vergroten van de naamsbekendheid van de studentenbedrijven;
  • bezoekers kennis laten maken met de werkwijze van de leerwerkbedrijven;
  • regelen van nieuwe stageplaatsen;
  • binnenhalen van nieuwe projecten/opdrachten;
  • netwerken.

Op een groot beeldscherm was te volgen dat studenten bezig waren met grafisch ontwerpen of het bouwen van websites. Ook werden interviews met bezoekers getoond. Daarnaast bezochten studenten andere stands om actief nieuwe stageplaatsen en opdrachten te verwerven.
In totaal zijn, verdeeld over de drie dagen dat de beurs duurde, zo’n 20 studenten actief werkzaam geweest. Ze waren na afloop onverdeeld positief over de resultaten. Er zijn talloze waardevolle contacten gelegd die in een aantal gevallen nieuwe stageplaatsen en opdrachten hebben opgeleverd. Ook de visitekaartjesactie waarmee het bouwen van een website gewonnen kon worden, zorgde voor veel respons. De prijswinnaar wordt binnenkort bekend gemaakt.