Studenten zamelen producten in voor arme gezinnen

19 januari, 2016

Studenten, Lize Janse, Laura de Feijter, Anniek ten Kate, Gresa Sahitaj, Thomas Geerse en Daphne Tollenaar, van Scalda College voor Commerciële en Zakelijke Dienstverlening kregen onlangs bij het vak Company 2 Learn de opdracht een actie te bedenken voor een goed doel. Samen kozen zij ervoor om de Stichting ‘Anita helpt Zeeland’ te steunen. Deze stichting werkt samen met ‘Karin’s hulpgroep’. Samen zamelen zij producten in voor gezinnen in Zeeland die onder de armoede grens leven.

De studenten kwamen op dit idee door een oproep van Scalda collega Irene Oord gericht aan docenten en medewerkers. Docent Bart Verstraeten, de opdrachtgever van de studenten, stuurde de oproep door en vanaf dat moment startte voor de studenten hun project.  

Ze bedachten dat het wellicht een goed idee was om producten in te zamelen bij een supermarkt.  Supermarkt Jumbo Schuttershof in Terneuzen was enthousiast over de actie en nodigde de studenten van harte uit om bij hen te proberen om producten in te zamelen.  De studenten vroegen de klanten door middel van eigen gemaakte flyers om een extra boodschap te doen en deze te doneren aan het goede doel. De studenten haalden maar liefst 16 grote verhuisdozen vol met producten op voor de arme gezinnen in Zeeland.