Studenten zamelen geld in voor Make-A-Wish Nederland

24 mei, 2016

Met originele acties hebben studenten van de Vacansoleil Leisure Academy geld ingezameld voor Make-A-Wish Nederland, een stichting die wensen vervuld van kinderen met een levensbedreigende ziekte. De actie was een initiatief van de Vacansoleil Leisure Academy én de Vacansoleil Foundation. Op 23 mei ontvangt Make-A-Wish Nederland op het hoofdkantoor van Vacansoleil een cheque ter waarde van € 7500,00, goed voor 3 wensen.

Rijden in een échte brandweerauto, vliegen als Tinkelbel, een ontmoeting met de Power Rangers. Alle kinderen hebben wensen, ook kinderen met een levensbedreigende ziekte. De vrijwilligers van Make-A-Wish Nederland zetten zich al sinds 1989 in om vele kleine, grote, lieve en stoere wensen uit te laten komen. Zodat ze zich weer kind voelen, en geen patiënt.

Zingende en goochelende studenten
Dit jaar krijgt de stichting hulp van de Vacansoleil Leisure Academy, een mbo-recreatieopleiding met vestigingen op het Cingel College in Breda, Scalda in Goes, ROC van Amsterdam en ROC Nijmegen. Samen sloegen de studenten de handen ineen om geld in te zamelen voor dit bijzondere doel. De studenten, die óók les krijgen in het organiseren van liefdadigheidsprojecten, organiseerden vijf benefietavonden waarbij ze zelf op het podium klommen. Met themadiners, livemuziek, dans, cabaret, goochelacts, veilingen en ludieke activiteiten zamelden ze € 7500,00 euro in voor Make-A-Wish Nederland. Twee klassen van de vestiging van Scalda wisten samen € 1850,- op te halen met hun eigen dinershow.

€ 7500,00 euro voor 3 wensen
Met dit bedrag adopteren de de Vacansoleil Leisure Academy én de Vacansoleil Foundation drie wensen van € 2500,00. Zo wordt het ingezamelde bedrag direct gekoppeld aan de wensen van drie zieke kinderen. Op 23 mei overhandigen studenten van de Vacansoleil Leisure Academy, een cheque aan vertegenwoordigers van Make-A-Wish Nederland. Dit gebeurt op het hoofdkantoor van Vacansoleil in Eindhoven. Welke wensen er in vervulling gaan, wordt later bekend gemaakt.