Studenten Scalda verwennen kinderen in Sophia Kinderziekenhuis met activiteitendag

1 april, 2019

Derdejaars studenten van de opleiding Verzorgende-IG/ Maatschappelijke Zorg hebben op donderdag 28 maart in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam een verwenevenement verzorgd voor langdurig zieke kinderen. Nagels lakken, schminken, cupcakes versieren en alcoholvrije cocktails maken: de studenten hebben van alles bedacht om de kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. 

De studenten werden gegrepen door het feit dat jaarlijks 7000 kinderen van verschillende leeftijden en met verschillende ziektebeelden opgenomen worden in het Sophia kinderziekenhuis. Deze kinderen horen buiten te spelen en naar school te gaan en niet in een ziekenhuisbed te liggen! De studenten bedachten zelf het goede doel en de activiteiten. Ook de uitvoering van de activiteiten lag in handen van de studenten.

Naast het organiseren van het verwenevenement, haalden de studenten geld op voor het Sophia Kinderziekenhuis. Met het opgehaalde geldbedrag van € 1500 kan het kinderziekenhuis investeren in nieuw apparatuur en in nieuwe behandelingen. 

Docent Reguillo Vandepitte is opgetogen over de samenwerking: “De actie is uniek. Meestal zoeken we de samenwerking met de regionale ziekenhuizen, maar daar worden geen langdurig zieke kinderen ondergebracht. We waren dan ook vereerd om de activiteiten te kunnen doen in het Sophia Kinderziekenhuis. Voor onze studenten was het een uniek kijkje in de keuken van een organisatie waar ze anders niet zo snel mee in aanraking zouden komen. Dat studenten zelf met een initiatief komen om kinderen op deze manier een bijzondere dag te geven, kunnen we alleen maar toejuichen! Deze ervaring vergeten ze nooit meer!”