Studenten Scalda College voor Uniformberoepen helpen bij buitenspeeldag

16 juni, 2017

Op woensdag 14 juni hielpen studenten van Scalda College voor Uniformberoepen mee aan de Nationale Buitenspeeldag in de wijk Mortiere in Middelburg.

De studenten hielpen, in het kader van het vak ‘les- en leidinggeven’,  vol enthousiasme bij allerlei activiteiten die zij zelf verzonnen hadden. De kinderen uit de wijk konden bijvoorbeeld meedoen aan een hindernisrace en zich verkleden in een militairtenue inclusief het schminken van het gezicht.

In totaal deden zo’n 170 spelende kinderen mee aan deze bijzondere dag.

De Nationale Buitenspeeldag is een initiatief van Jantje Beton. Sinds 1994 wordt er in Nederland elk jaar, op de tweede woensdag in juni, een Nationale Buitenspeeldag gehouden. Op die dag worden overal in ons land straten afgesloten voor verkeer, zodat kinderen er zonder gevaar naar hartenlust kunnen spelen.

De stichting Jantje Beton wil voorkomen dat vrij buitenspelen en bewegen uit het leven van kinderen verdwijnt. Feit is dat één op de vijf kinderen in Nederland minder vaak vrij buiten speelt dan ze zouden willen en tweeëntwintig procent speelt niet of slechts eenmaal per week vrij buiten.