Studenten organiseren activiteiten voor cliënten Zeeuwse Gronden op Koningsdag

22 april 2021
Maatschappelijke zorg koningsdag zeeuwse gronden

Tien derdejaarsstudenten van de opleiding Maatschappelijke zorg organiseren op Koningsdag diverse online activiteiten voor cliënten van Zeeuwse Gronden. Helaas is het dit jaar in verband met Covid-19 niet mogelijk om fysiek Koningsdag te vieren. Daarom hebben de studenten gezocht naar andere mogelijkheden.

De cliënten van Zeeuwse Gronden ervaren vereenzaming, hebben weinig sociale contacten, hebben een verminderde actieve “lifestyle” en dat is niet zonder gevolgen voor deze kwetsbare doelgroep. Samen met opleidingscoördinator Valeska Platteeuw van Zeeuwse Gronden hebben de studenten gekeken wat zij in deze tijd voor de cliënten kunnen betekenen. Als resultaat organiseren zij voor alle cliënten van Zeeuwse Gronden een online event op Koningsdag waarbij sociale ontmoeting, plezier, interactie en actie centraal staan.

Het is zowel voor de cliënten als studenten een mooie ervaring. De studenten hebben met dit online evenement een leerzaam traject achter de rug en hebben geleerd hoe ze creatief met bepaalde situaties om kunnen gaan. Voor de cliënten zal het een hele nieuwe ervaring zijn om Koningsdag digitaal te vieren.

Omhoog