Studenten opleiding kapper en CAD-tekenen kwalificeren zich voor het NK!

30 januari, 2017

Afgelopen week werd bekend dat vier Scalda studenten zich hebben geplaatst voor het Nationaal Kampioenschap van Skills Heroes. Het gaat om Mireille Zuidweg en Ayca Grim (kapper) en Ike Vermeulen en Max Davidse (CAD-tekenen). Tijdens de landelijke finale van de mbo vakwedstrijden van 16 tot en met 18 maart in RAI Amsterdam, gaan de Scalda studenten de strijd aan met 6 andere studenten van diverse mbo-scholen. De winnaar krijgt de titel “Beste kapper van Nederland” of “Beste CAD-tekenaar van Nederland” en gaat vervolgens mee naar de wereldfinale van WorldSkills in Abu Dhabi!

Scalda Kappers: derde en vijfde plaats
De kappers van Scalda hadden beiden een excellente score (een score boven de 500 punten). Hiermee lieten ze circa 30 studenten achter zich. Mireille Zuidweg werd derde van de 32 deelnemers en Ayca Grim werd vijfde in de kwartfinale. Tijdens het Nationaal Kampioenschap Kappen strijden ze tegen zes andere kappers van diverse mbo-scholen.

Scalda CAD-tekenaars: derde en vierde plaats
De CAD-tekenaars hadden ook beiden een excellente score (een score boven 500 punten) en scoorden een derde en vierde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd. Zij zaten in een poule van 10 deelnemers. Ike Vermeulen werd derde en Max Davidse belandde net niet in de top 3; hij behaalde een vierde plaats.

Overige deelnemers Scalda aan het NK Skills Heroes
Naast bovengenoemde studenten doen er nog een aantal studenten mee aan het Nationaal Kampioenschap. Zij hebben niet deelgenomen aan voorrondes of kwalificatiewedstrijden, maar gaan toch hun geluk beproeven tijdens de landelijke finale. De studenten doen mee vanuit de volgende opleidingen van Scalda: restauratie timmerman (Bart Leeflang), Verkoper/Verkoopspecialist (Alanis Bouman en Mark Joachim Kai Tramischus), Internationaal Ondernemer Duurzame Gastvrijheid (Patrick Verberk en Robin Sol).

Skills Heroes
Met Skills Heroes gaan mbo-studenten de competitie aan met studenten van hun eigen school en andere mbo-scholen, binnen hun vakgebied. Ze krijgen een uitdagende beroepsgerelateerde opdracht die vanuit Skills Heroes wordt aangeboden. Docenten van diverse mbo-scholen werken mee aan het formuleren en uitwerken van deze opdracht. Skills Heroes bestaat doorgaans uit drie etappes: een voorronde op school, een kwalificatiewedstrijd én de nationale finale. Studenten die het Nationaal Kampioenschap winnen, gaan door naar Euroskills of Worldskills; de Europese en Wereld Kampioenschappen voor beroepen die om het jaar in Europa of ergens in de Wereld plaats vinden. Dit jaar gaat het om het WK in Abu Dhabi! 

 

Meer informatie over Skills Heroes: www.skillsheroes.nl
Meer informatie over de uitslagen van de kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes: www.skillsheroes.nl/docenten/kwalificatiewedstrijden
Volg deelnemers van Scalda op de voet via Facebook