Studenten ondersteunen Rode Kruis bij hulp vluchtelingen in Zeeland

22 september, 2015

TERNEUZEN – Dinsdag 22 september helpen 50 studenten uit de eerste en tweede klas van Scalda College voor Toerisme het Rode kruis bij de welkomwinkel in Goes. Het vervoer hiernaartoe wordt gesponsord door AMZ. De studenten gaan pakketten uit delen in het kader van de actie voor de vluchtelingen in Zeeland.

Maandag 7 september is in Goes een welkomwinkel geopend. In deze winkel worden goederen ingezameld voor de asielzoekers die momenteel gehuisvest zijn in de Zeelandhallen. De welkomwinkel heeft dringend behoefte aan hulp bij het uitsorteren van alle kleding die gebracht is. Voor iedere asielzoeker wordt een pakket op maat gemaakt, gericht op de eigen hulpvraag.

De studenten van de opleiding Toerisme gaan van 14.00 uur tot 17.00 uur helpen om het Rode Kruis te ondersteunen bij het sorteren en het uitgeven van kleding aan de asielzoekers. De studenten en daarbij het Rode Kruis worden geholpen door AMZ. Zij sponseren namelijk het vervoer van de studenten van de Scalda locatie in Middelburg naar de welkomwinkel in Goes en terug.

Eerder hielpen ook al 25 tweedejaars studenten van Scalda College voor Welzijn het Rode Kruis bij de welkomwinkel in Goes. De studenten hebben toen even eens een middag hard gewerkt om ervoor te zorgen dat 400 asielzoekers voorzien werden van een warm setje kleding.

Het was voor de studenten heel bijzonder en leerzaam om deel te mogen nemen aan deze actie.