Studenten Mbo-Verpleegkunde en Onderwijsassistent op uitwisseling naar China

22 oktober, 2018

Op zaterdag 20 oktober zijn 13 studenten en twee docenten van Scalda College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging en Scalda College voor Welzijn voor vier weken naar China vertrokken. In het kader van het uitwisselingsproject met de Shanghai University of Medicine en Health Sciences bezoeken zij de universiteit, de stad en lopen zij stage bij Chinese zorg- en onderwijsinstellingen.

Stage lopen in China

De studenten hebben een vol programma. Na de eerste dag acclimatiseren, wordt de groep warm verwelkomd op de University. Daar volgden zij lessen in de Chinese taal, Tai-chi en Chinese farmacologie. De dagen erna gaan de studenten op stage. Zo lopen de studenten van de opleiding Mbo-Verpleegkunde stage in een Chinees ziekenhuis en de studenten van Onderwijsassistent stage bij een Chinese basisschool.

Ontdekken

Naast opleidingsgerichte activiteiten is er ook tijd voor het ontdekken van de stad. Na 3 weken te hebben verblijft in Shanghai, reist de groep per hoge snelheidslijn naar Peking (Bejing), daar verblijven ze nog een week in totaal. Ook de Chinese muur ontbreekt niet in het reisschema. In het voorjaar van 2019 verwacht Scalda een groep Chinese studenten die Nederland zal gaan bezoeken.

Excellentie
Deze uitwisseling is een onderdeel van het excellentieprogramma ‘#excellentstudent’ van Scalda waarbij studenten een programma kunnen volgen bovenop hun reguliere opleiding om zo nog beter te worden in de 21th century skills.

Volg het reisverslag van de studenten.