Studenten maken Tesla op afstand bestuurbaar

5 juli 2019

Arjan Wiskerke en Juha Dees hebben het afgelopen half jaar hard gewerkt aan een Tesla. En niet zomaar één. Een Tesla in miniformaat, van de kinderafdeling van ziekenhuis Zorgsaam in Terneuzen.

De Tesla hebben ze vorig jaar gekregen van het Kenniscentrum Orthopedie. De kinderen konden daar zelf al in rijden, maar dat gaf toch een aantal beperkingen. Toen kwam het idee om de Tesla op afstand bestuurbaar te maken.

In jaar twee van de opleiding Maintenance is het de bedoeling dat je aan een project werkt. Arjan en Juha namen de Tesla onder hun hoeden. Een half jaar lang, een halve dag in de week werkte ze aan de Tesla. Hoewel er de laatste week toch nog wel meer werk in ging zitten.

Eerst moest uitgebreid onderzocht worden hoe de Tesla precies in elkaar zat, dat kostte verreweg de meeste tijd. Er moesten onderdelen besteld worden, waarna het ombouwen kon beginnen. Dat ging niet altijd even soepel, maar de jongens zette door.

De Tesla is nu op afstand bestuurbaar, zodat er nog meer kinderen gebruik van kunnen maken. Kinderen die te klein of te ziek waren om de auto zelf te besturen kunnen nu toch een ritje maken! Zorgsaam is hier dan ook ontzettend blij mee! En wij van Scalda zijn trots op onze studenten.

Omhoog