Studenten en ZB helpen bij belastingaangifte

18 maart 2021

Zeeuwen die hulp nodig hebben bij de Aangifte Inkomstenbelasting 2020 kunnen vanaf 22 maart terecht bij ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en studenten van Scalda. De studenten van het Scalda-leerbedrijf Smart Launch helpen iedereen die zich aanmeldt, online via Microsoft Teams, bij het invullen van de aangifte.

De dienstverlening van de Scalda studenten is mogelijk voor iedereen, ook mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek. De service is echter wel alleen bedoeld voor particulieren, niet voor bedrijven en andere organisaties.

Spreekuren
De spreekuren vinden plaats in de periode van 22 maart t/m vrijdag 7 mei op:

  • maandag t/m donderdag 09.00-12.00 uur en 13.00-17.00 uur
  • vrijdag 09.00-12.00 uur

NB: niet op maandag 5 april en dinsdag 27 april.
Voor mensen die niet op deze tijdstippen kunnen of niet met Microsoft Teams uit de voeten kunnen, wordt een oplossing gezocht.

Mogelijk wordt de dienstverlening na 7 mei verlengd voor mensen die uitstel hebben aangevraagd.

Informatie en aanmelden
Meer informatie, waaronder het aanmeldformulier, is te vinden op www.dezb.nl.

Convenant Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst
De belastingdienstverlening maakt deel uit van een convenant dat de Koninklijke Bibliotheek (KB) en de Belastingdienst in 2016 sloten. Hierin is geregeld dat de Belastingdienst, KB en openbare bibliotheken mensen ondersteunen bij het digitaal zaken doen met de overheid. Alle 800 Nederlandse bibliotheekvestigingen bieden gratis toegang tot computers met internet en printfaciliteiten om online zaken te doen met de overheid. Daarnaast organiseren bibliotheken gratis cursussen over dit onderwerp. En tot slot nodigen bibliotheken maatschappelijke organisaties uit voor hulp bij belasting- en toeslagzaken.

Smart Launch
Het studentenbedrijf Smart Launch van Scalda is opgericht om studenten van de opleidingen Medewerker marketing en communicatie, Juridisch administratief-dienstverlener, Bedrijfsadministrateur en (Junior) Accountmanager die door COVID-19 of om andere redenen geen stage hebben kunnen vinden toch praktijkervaring op te kunnen laten doen. De studenten van verschillende opleidingen gaan voor bedrijven op afstand aan de slag met allerlei opdrachten.

Omhoog