Studenten Brood en Banket bereiden Zeeuwse Streekproducten

28 juni, 2017

Op vrijdagmiddag 23 juni hebben zestien eerstejaars studenten van Scalda College voor Brood en Banket in Middelburg voor het eerst examen gedaan in een nieuw keuzedeel: ‘Streekproducten’.

Met het nieuwe keuzedeel leren de studenten producten te maken die specifiek zijn voor de regio. De zestien talenten hebben bij het examen gewerkt aan traditionele producten zoals Zeeuwse bolussen, Zeeuws-Vlaamse korstpap taarten en Zeeuws Vlegelbrood. Er werd daarbij gebruik gemaakt van roomboter en melk van Kaasboerderij Schellach uit Middelburg.

De studenten moesten ook een winkelposter maken zodat zij daarmee hun gemaakte streekproducten konden promoten. Hierdoor wilt het College laten zien wat er allemaal mogelijk is met het keuzedeel.

Jan Koeman, de productmanager van het Zeeuwse Vlegelbrood, heeft de studenten het afgelopen jaar een aantal lessen over streekproducten gegeven. Hij was ook bij het eindexamen aanwezig om de resultaten te beoordelen.