Studenten brengen buitenland dichterbij op Scalda locatie in Middelburg

26 oktober, 2018

Studenten van Scalda College voor Commerciële en Zakelijke Dienstverlening in Middelburg organiseren op donderdag 1 november 2018 vanaf 10.00 uur een Multicultimarkt. Deze markt wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd en is een uitvloeisel van het vak Company to Learn (C2L), waarin verschillende opleidingen van Zakelijke Dienstverlening samenwerken.

Al 7 jaar wordt een aantal lesuren in het eerste leerjaar van de opleidingen Medewerker secretariaat en receptie, Management assistent, Medewerker marketing en communicatie, Juridisch-administratief dienstverlener, Junior assistent-accountant en Bedrijfsadministrateur gereserveerd om studenten te leren samenwerken. Daarnaast trainen studenten allerlei skills door te werken aan allerlei projecten. Naast leren samenwerken is het ontwikkelen van ondernemend gedrag een van de hoofddoelen.

De eerstejaars studenten werken tijdens de lesuren onder leiding van derdejaars studenten. Een van de eerste projecten die in dit kader wordt uitgevoerd is de Multicultimarkt.

De verschillende groepen studenten kiezen elk een land of regio. Vervolgens zoomen ze volledig in op gebruiken, tradities, eet- en drinkgewoonten. Op die manier worden ze zich bewust van de verschillende culturen en van culturele verschillen. Scalda heeft studenten die uit heel verschillende culturen komen; er is dus sprake van culturele diversiteit. Met dit project proberen we onder andere respect voor ieders cultuur te kweken.

Vanaf 10.00 uur gaat de markt op de vierde verdieping van Scalda, Podium 15 te Middelburg open. De markt duurt tot 12.30 uur. Alle belanghebbenden, waaronder ouders, vrienden, kennissen van studenten, zijn van harte welkom om de culturele diversiteit te ervaren onder het genot van een hapje of drankje.

De studenten verkopen tijdens de Multicultimarkt eten en drinken uit de verschillende landen of regio’s. De opbrengst is -traditiegetrouw- voor een goed doel. Uit de vele doelen is gekozen voor het Prinses Beatrixfonds, Stichting Het Vergeten Kind en Kika. De inkomsten worden gelijkelijk over deze goede doelen verdeeld.