Studenten Bouwkunde ontwerpen multifunctionele accommodatie Aagtekerke

Energieneutraal en circulair
13 november, 2018
Studenten Bouwkunde ontwerpen multifunctionele  accommodatie Aagtekerke

Derdejaars studenten van de niveau 4 BOL-opleiding Bouwkunde van Scalda in Vlissingen gaan de nieuwe multifunctionele accommodatie in Aagtekerke ontwerpen. Dit doen zij in het kader van de jaarlijks terugkerende ontwerpwedstrijd voor mbo’ers: SLIMCirculair. De gemeente Veere is voornemens het ontwerp daadwerkelijk te gebruiken voor de bouw van de nieuwe accommodatie. Op dinsdag 13 november heeft de kick-off van het project plaats gevonden bij Scalda in Vlissingen. Vertegenwoordigers van de gemeente Veere en van SLIMCirculair waren hierbij aanwezig.

Volgens de gemeente Veerde is het tijd dat de maatschappelijke voorzieningen in Aagtekerke aangepakt worden. Het pand van de school en het kinderdagverblijf staan leeg. Verenigingsgebouw Amicitia kan wel een opfrisbeurt gebruiken. In dezelfde straat staat ook een gymzaal die goed gebruikt wordt. Maar qua energiegebruik past de gymzaal niet meer bij de ambities van gemeente Veere. Voorop bij de herontwikkeling staat het huidige en toekomstige gebruik van de voorzieningen waarbij zoveel mogelijk functies en gebruikers worden gecombineerd. Door slim ontwerpen wordt er voor een toekomstbestendig gebouw gezorgd dat voor iedereen toegankelijk is. En dat energieneutraal is of zelfs energie oplevert en op een milieuvriendelijke manier wordt gebouwd. Een project dat zeer geschikt is voor de ontwerpwedstrijd SLIMCirculair.

In SLIMCirculair worden mbo-studenten creatief uitgedaagd om de toepassing van hernieuwbare en circulaire bouwmaterialen duurzaam op te schalen. De studenten worden bijgestaan door het bedrijfsleven en overheden.

De studenten Bouwkunde van Scalda starten enthousiast met het ontwerpen om zo met innovatie en kennis een bijdrage te leveren aan een schone toekomst van de bouw. In juni 2019 is de finale. Dan kiest de vakjury onder leiding van Ruud Koornstra voor het beste ontwerp, gevolgd door de publieksprijs voor het meest aansprekende ontwerp.