Studenten Bouw Infra bouwen voor kansarme jongeren

8 oktober, 2018

In september 2018 hebben 13 studenten Bouw Infra vrijwilligerswerk verricht voor stichting Timulazu. Deze stichting heeft zich ten doel gesteld kansarme jongeren een kans op een nieuw bestaan te geven. Roemenië kent heel veel jongeren die graag van dit aanbod gebruik willen maken zoals wezen, straatjongeren, ex-prostituees, jongeren met een beperking en Roma.

De studenten hebben diverse werkzaamheden aan beide faciliteiten verricht zoals een nieuw hekwerk, luifels en een compleet nieuwe voorziening met keuken en toilet voor een gehandicapte jongere. Onderdeel van het project van de stichting dat bestaat uit een camping, een kinderboerderij en een woning. In de woning verblijven de Roemeense jongeren intern en van daaruit worden werkzaamheden verricht met als doel het leven weer op de rit te krijgen. De Roemeense jongeren werken op de kinderboerderij en de camping.

Naast de werkzaamheden hebben de studenten ook diverse uitstapjes in de omgeving gemaakt en hebben we ons laten verrassen door de Roemeense keuken. Ontbijt en avondeten verzorgden ze zelf en gezien de gunstige koers van de Roemeense Lei was uit eten gaan ook prima te doen.

Het platteland van Roemenië kenmerkt zich nog steeds door armoede, paard en wagen en bedelaars is een vertrouwd straatbeeld, iedereen lijkt er te roken, de kroegen zijn 's ochtends al bevolkt en een dierenleven stelt weinig voor. Ondanks dat hebben de studenten een prachtige vergelijking kunnen maken met de vanzelfsprekendheid waarmee we in Nederland leven en hoe moeizaam dat in Roemenië kan gaan.