Student Nando van As vertoont kookkunsten aan koningin Máxima

13 september 2016

Vrijdag 9 september 2016 ontving Scalda student Nando van As op zijn stagebedrijf hoog bezoek. Koningin Máxima bezocht deze ochtend Zeeland, waaronder ook het Pontes Pieter Zeeman college waar Scalda student Nando van As stond met een geweldig gerechtje.

De 23-jarige Nando uit Bruinisse, die de opleiding Gespecialiseerd Kok niveau 4 volgt bij Scalda, mocht deze ochtend zijn kookkunsten laten zien tijdens het werkbezoek van de koningin. Hij maakte een gerechtje van harder, tomaat, zilte kruiden, venkelschuim en ijsparel van tomaat. Achteraf kwamen de commissaris van de koning, Dhr Polman en Dhr de Bat nog even de keuken in om het gerecht van Nando te proeven.

Naast het werkbezoek bezocht de koningin ook Colijnsplaat en Zierikzee waarbij Zeeuwse ondernemers, gemeenten en studenten met veel trots lieten zien wat Zeeland te bieden heeft op het gebied van mosselinnovaties, onderwijs en het kweken van vis op het land. Ook is de koningin tijdens deze ochtend bijgepraat over de teelt van zilte groenten als zeekraal en lamsoren.

Omhoog