Student ambassadeurs Duurzaam Scalda van start

8 februari, 2017

Op 19 januari was de kick-off van de Student ambassadeurs Duurzaam Scalda. “ Een team van energieke en nieuwgierige studenten”, volgens Ira von Harras, coördinator Duurzaam Scalda. Dit team bestaat uit zeven studenten uit diverse opleidingen van Scalda en een selectie van zes Ambassadeurs Duurzaam Scalda. Zij gaan samen werken aan duurzame initiatieven en werkzaamheden. Tijdens de aftrap stond het verkennen van elkaar centraal. Hoe bundelen we onze krachten om binnen Scalda en op haar omgeving impact te realiseren?
Tijdens de eerste bijeenkomst deelden de studenten verwachtingen en ideeën met elkaar. Aansluitend aan de kick-off bezocht het team samen het regionale evenement “De Zeeuwse Route naar een Circulaire Economie” op de Scalda locatie bij het ZEP in Middelburg. Tijdens deze bijeenkomst leverden alle ambassadeurs praktische input aan het bedrijfsleven en werden ze lid van de Zeeuwse Community of Practice Circulaire Economie & Onderwijs.

De studenten krijgen nog een heel programma aangeboden: trainingen over authentiek leiderschap, duurzaamheid en de Nieuwe Economie. Ook krijgen ze de mogelijkheid om in gesprek te gaan met Zeeuwse bedrijven en ze bezoeken evenementen, bijeenkomsten en debatten op het gebied van duurzaamheid in en buiten Zeeland. Een eerste actie was het bezoek aan het Green Office van de Universiteit van Amsterdam.

Kijk voor meer informatie over Duurzaam Scalda en de ambassadeurs op scalda.nl/duurzaam