Specialiseren in de windenergie bij Scalda

19 februari 2020
Specialiseren in de windenergie bij Scalda

Scalda biedt sinds vorig schooljaar de minor ‘Onderhoud aan windturbines’ aan voor de opleidingen Elektrotechniek, Maintenance, Werktuigbouwkunde en Mechatronica. Hiermee speelt WindDock, het expertisecentrum van Scalda, in op de groeiende behoefte aan technisch specialisten die aan de slag kunnen voor het assembleren, bouwen en onderhouden van windmolens. Dat is hard nodig, want de komende jaren worden er veel nieuwe windmolens gebouwd voor de kust van Zeeland (Borsele 1 en 2) en op andere plaatsen in Nederland.

Internationaal erkend certificaat

Kiezen studenten van een van de bovengenoemde technische opleidingen voor de minor ‘Onderhoud aan windturbines’ dan krijgen ze les in het speciale Windlab en worden ze opgeleid door de beste vakmensen uit het bedrijfsleven. Ze leren via een windturbinesimulator storingen op te sporen, op te lossen en onderhoud te plegen. Uiteraard nemen de studenten ook een kijkje bij een windmolenpark. Uniek, want daar kom je niet zomaar. Ze sluiten de minor af met een internationaal erkend certificaat, waarmee ze overal ter wereld in de windsector aan de slag kunnen!

Kies voor de wind

Willen leerlingen een goede baangarantie en een avontuurlijke baan? Dan is een studie met daarin de minor ‘Onderhoud aan windturbines’ echt een goede keuze!

Alle informatie over WindDock kunt u uitgebreid nalezen.

Omhoog