Schoolrestaurant PUUR à la Carte behoudt Green Key certificering

16 februari, 2016

Vorig jaar kregen wij als eerste onderwijsinstelling van Nederland het Green Key certificaat voor ons schoolrestaurant PUUR à la Carte. Dit jaar mogen we de certificering behouden, dankzij derdejaarsstudenten Hotelmanagement die daar keihard voor gewerkt hebben. Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche.

Het Green Key keurmerk geeft aan we er alles aan doen om de druk van ons schoolrestauant op natuur en milieu te minimaliseren. Hiermee gaan we een stap verder dan de wet- en regelgeving vereist. We besteden extra aandacht aan afvalverwijdering, het minimaliseren van watergebruik, het verbruik van energie en het serveren van zoveel mogelijk duurzame producten.

We doen er alles aan om het milieu te sparen zonder dat de gasten van PUUR à la Carte moeten inleveren op comfort en kwaliteit. We vragen daarom onze studenten, medewerkers en gasten bijvoorbeeld vriendelijk er op te letten dat de kranen en deuren niet onnodig open blijven staan zolang dit niet strikt noodzakelijk is.

Daarnaast maken we gebruik van zo veel mogelijk duurzame materialen en producten. Wordt er wanneer de bezoeker dat wenst kraanwater geserveerd. Serveren de werkende studenten in het restaurant een kleinere portie wanneer de gast dit verzoekt. Kan er om een foodiebag gevraagd worden wanneer de gast de maaltijd niet helemaal op kan en worden er uitgebreide mogelijkheden aangeboden om vegetarisch te eten.

Restaurant PUUR à la Carte is een opleidingsrestaurant voor studenten van Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie. Voor meer informatie of reserveringen kunt u bellen met 0118 - 55 83 65.