Scheikundestudenten winnen landelijke chemiewedstrijd in Ede!

19 juni 2019

Studenten Stefan Boers, Leonard Zandijk en Yarred Pel hebben vorige week de eerste prijs binnen gesleept tijdens het KILO zuurbad monster anion onderzoek in Ede.

De scheikundestudenten van Scalda aan de Edisonweg in Vlissingen hebben acht weken keihard gewerkt aan het project. Het KILO project heeft bloed, zweet en tranen gekost, zowel van de studenten als de praktijkdocent Marco Houtekamer.

In een periode van acht weken hebben ze per tweetal mogen werken aan het project. Ze kregen een monster opgestuurd, die ze vervolgens grondig moesten analyseren. Ze moesten de verkregen data daarbij met elkaar delen om tot een goed eindresultaat te komen. Het Scalda laboratoriumtechniek is het daarbij gelukt om het dichtstbij de ware waarde van het monster te rapporteren.

‘’Je ziet dat mbo-scholen niet onder doen voor hbo-scholen’’, zegt docent Marco Houtekamer. Zelf hadden de studenten het niet zien aankomen. Als mbo-school tussen diverse hbo-scholen staan, dan verwacht je dat zij het beter doen. Maar toen ze bij de laatste twee op het podium stonden werd het toch wel serieus. Niet veel later werden ze dan ook uitgeroepen tot winnaar! Een prestatie van formaat!

De huldiging tijdens het symposium was voor de studenten een prachtige ervaring, waar ze veel voldoening uit hebben gehaald. ‘’Volgend jaar gaan we zeker weer meedoen’’, vertelt Houtekamer. Ze deden na tien jaar eindelijk weer mee, ‘’nu kunnen we toch echt niet meer wegblijven’’, aldus Houtekamer.

Omhoog