Scalda zoekt taalmaatjes voor inburgeraars

20 oktober, 2015

Terneuzen – Nieuwkomers in ons land moeten inburgeren. Dat betekent dat ze zich onze taal eigen moeten maken en daarnaast moeten weten hoe onze samenleving is ingericht. Scalda College voor Educatie biedt hen dat door middel van een cursus inburgering.  Velen kunnen daarbij wel een extra steuntje in de rug gebruiken. Voor deze mensen is Scalda hard op zoek naar taalmaatjes in regio Zeeland.

Om het leren van de taal sneller te laten verlopen, zoekt Scalda  vrijwilligers die taalmaatje van de studenten willen worden. Door 1 à 2 uur per week samen iets te doen, kan het taalniveau al verhoogd worden. U kunt denken aan samen boodschappen doen, wandelen, naar de bibliotheek gaan etc. Het oefenen van de taal blijft de belangrijkste factor. In het lesprogramma van de student wordt ruimte gecreëerd voor buitenschoolse activiteiten, bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of deelnemen aan een activiteit in de wijk. Het taalmaatje kan hierbij ook behulpzaam zijn.  Zo raken de deelnemers thuis in de Nederlandse samenleving.

Wat vraagt Scalda van u? 

Een taalmaatje moet sociaal, vriendelijk maar vooral ook geduldig zijn. U spreekt goed Nederlands en wilt anderen de taal leren. U bent enthousiast, u wilt graag iemand helpen en eventueel begeleiden naar een activiteit/vrijwilligerswerk. U krijgt er veel voldoening voor terug en trainingen die u door Scalda worden aangeboden.
 
Mensen die interesse hebben om taalmaatje te worden kunnen mailen naar: [email protected]