Scalda zoekt fietsvrijwilligers

30 mei, 2016

Nieuwkomers in ons land moeten inburgeren. Dat betekent dat ze zich onze taal eigen moeten maken en daarnaast moeten weten hoe onze samenleving is ingericht. Scalda College voor Educatie biedt hen dat door middel van een cursus inburgering. 

Bij Scalda komen regelmatig vragen binnen van inburgeraars die willen leren fietsen, maar niet weten hoe zij dit moeten oppakken. Scalda organiseert cursussen voor inburgeraars waarin ze leren technisch fietsen en leren zich te handhaven in het verkeer. Een belangrijk aspect hierbij is de kennis van de verkeersregels en het toepassen van de regels. De fietscursus bestaat uit 15 lessen. Waarvan één uur praktijk en één uur theorie over verkeersregels. De cursus wordt gegeven op de dinsdagochtend aan maximaal 4 cursisten en op de woensdagochtend aan maximaal 5 cursisten. De cursus is steeds van 09.30 tot 11.30 uur aan de Scalda locatie aan de Ravensteijnweg 1 in Middelburg.

Wat vraagt Scalda van u?
Een vrijwilliger moet sociaal, vriendelijk maar vooral ook geduldig zijn. U bent enthousiast en u wilt graag iemand helpen. Omdat het in de eigen cultuur van de vrouwelijke inburgeraars ongebruikelijk is dat zij leren van mannen, is Scalda met name op zoek naar vrouwelijke fietsvrijwilligers.  U krijgt er veel voldoening voor terug en een vrijwilligersvergoeding.

Meer info via [email protected]