Scalda voornemens Veiligheids- en Defensieopleidingen naar Goes te verhuizen

29 november 2019

Scalda heeft een voorgenomen besluit genomen om de Veiligheids- en Defensieopleidingen (Uniformberoepen) per 1 augustus 2020 te verplaatsen van de locatie Podium (ZEP) in Middelburg naar Omnium in Goes, direct naast de onderwijslocatie van CIOS Zuidwest Nederland.

Centraal in ‘sportstad’ Goes
Deze verhuizing maakt onderdeel uit van het strategisch huisvestingsbeleid waarin rekening wordt gehouden met de toekomstige ontwikkelingen in het onderwijs en de studentenpopulatie. Aan de Veiligheids- en Defensieopleidingen studeren studenten uit heel Zuidwest Nederland. Goes is centraal gelegen en deze opleidingen passen goed bij de ‘sportstad’ Goes. Bovendien heeft Omnium voor deze opleidingen schitterende faciliteiten en ruimte om in de directe omgeving de beroepspraktijk beter te kunnen nabootsen. Denk bijvoorbeeld aan een stormbaan en een ‘compound’.

Wat betekent dit voor studenten
Studenten die al een Veiligheids- of Defensieopleiding volgen bij Scalda zullen in het nieuwe schooljaar niet meer in Middelburg hun opleiding volgen, maar starten op locatie Omnium in Goes. Ook nieuwe studenten, die zich inschrijven voor een van deze opleidingen starten in het nieuwe schooljaar in Goes. Zij profiteren van betere faciliteiten en een omgeving die uitstekend bij hun opleiding past.

Voorgenomen besluit
Het besluit om de Veiligheids- en Defensieopleidingen te verhuizen van locatie Podium in Middelburg naar Omnium in Goes is een voorgenomen besluit. Zodra het besluit definitief is, worden alle betrokkenen hierover nader geïnformeerd.

Omhoog