Scalda trotse sponsor van het FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen

3 april 2019

Van 10 tot en met 14 april vindt de 7e editie van FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen plaats. Meer dan 35 films, diverse thema's, feesten en netwerkevenementen. Scalda is ook dit jaar weer trotse sponsor van het educatieprogramma. Dit programmaonderdeel bestaat uit een aanbod aan films voor scholieren van het basisonderwijs, het middelbaar onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs in Zeeuws-Vlaanderen. Het filmfestival duurt tot en met 14 april.

Cultuureducatie is belangrijk
Scalda vindt cultuureducatie belangrijk. Films ondersteunen mensen al op jonge leeftijd om de wereld te ontdekken en te begrijpen. We willen jongeren in deze complexe wereld van beeldcultuur kennis en vaardigheden bij brengen om kritisch naar beelden te kunnen kijken en ze in het juiste perspectief te plaatsen. Het educatieprogramma is daarvoor een effectieve manier.

FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen staat bekend om haar regionale karakter en biedt voor ieder wat wils; filmhuisfilms geselecteerd door Film by the Sea, een mooi Vlaams aanbod en films gemaakt door regionale regisseurs. Maar ook films die internationaal geroemd worden of tijdens het festival in première zullen gaan. Kortom: het wordt genieten op het witte doek in de zalen van CineCity Terneuzen!

filmfestivalzeeuwsvlaanderen.nl

Omhoog