Scalda trotse sponsor van de Kustmarathon

23 september, 2016

Op 30 september, 1 en 2 oktober vindt de 14e editie van de kustmarathon plaats. Scalda sponsort ook dit jaar de Zeeuwse Kustmarathon. Ongeveer 50 medewerkers van Scalda hebben zich via ENJOY ingeschreven op verschillende onderdelen van de kustmarathon. Deze dappere collega’s trotseren tijdens het Kustmarathonweekend de elementen.

De dames bijten het spits af met de Ladiesrun. Vanuit Scalda lopen 15 dames mee in een van de twee afstanden (5 of 10 km). De route loopt voor een groot deel over het marathonparcours. Studenten van het College voor Uniformberoepen zorgen voor een veilige doorkomst van de dames: zij houden het parcours vrij van onbevoegden. Wanneer de nacht zich aandient is het tijd voor de Light Kustrun. Lichtjes in allerlei kleuren versieren het parcours en ook deelnemers worden opgeroepen zichzelf te versieren met licht.

Zaterdagmorgen is de Mountainbike toertocht. De X-Treme Marathon Zeeland MTB toertocht wordt sinds een aantal jaren gereden op het marathonparcours, maar dan in omgekeerde richting; dus van Zoutelande naar Burgh-Haamstede. Zaterdagmiddag is dan de échte Marathon. Hieraan doen twaalf medewerkers van Scalda mee.  Er wordt ook wel gezegd dat dit de zwaarte (en mooiste!) marathon van Nederland is, dus deelname is al een prestatie op zichzelf.  

Het Kustmarathon weekend wordt afgesloten met de wandelmarathon. 25 Scalda-medewerkers lopen mee over het 42,195 km lange parcours. Net als vorig jaar deelt Scalda ter hoogte van het KNRM in Westkapelle appels, banen, water en bemoedigende woorden uit aan alle deelnemers.

Wij wensen alle deelnemers, vrijwilligers en iedereen die aanmoedigt heel veel plezier en succes!