Scalda trotse sponsor van de Kustmarathon

17 september 2019

Op 4, 5 en 6 oktober vindt de 17e editie plaats van de Kustmarathon. Scalda sponsort ook dit jaar de Zeeuwse Kustmarathon. Ongeveer 70 medewerkers van Scalda hebben zich ingeschreven voor verschillende onderdelen van de Kustmarathon. Deze dappere collega’s trotseren tijdens het Kustmarathonweekend de elementen.

De dames bijten het spits af met de Ladiesrun. Vanuit Scalda doen ook een aantal collega’s mee met de twee afstanden (5 of 10 km). De route loopt voor een groot deel over het marathonparcours. Studenten van het College voor Uniformberoepen zorgen voor een veilige doorkomst van de dames: zij houden het parcours vrij van onbevoegden. Wanneer de avond zich aandient is het tijd voor de Light Kustrun. Deze wordt ’s avonds over een gedeelte van het marathonparcours gelopen met muziek, dj’s en veel verlichting. Lichtjes in allerlei kleuren versieren het parcours en ook deelnemers worden opgeroepen zichzelf te versieren met licht en geluid.

Zaterdagmorgen is de MTB toertocht en de Minimarathon. De X-Treme Marathon Zeeland MTB toertocht wordt in omgekeerde richting gereden: dus van Zoutelande naar Burgh. Een zéér gevarieerde tocht van ca. 53 km voor ervaren, maar ook minder ervaren mountainbikers of wielrenners. Zaterdagmiddag is dan de échte Marathon. Er wordt ook wel gezegd dat dit de zwaarste (en mooiste!) marathon van Nederland is, dus deelname is al een prestatie op zichzelf.

Het Kustmarathonweekend wordt afgesloten met de wandelmarathon. Net als vorig jaar deelt Scalda ter hoogte van het KNRM in Westkapelle appels, bananen en bemoedigende woorden uit aan alle deelnemers.

Wij wensen alle deelnemers, vrijwilligers en iedereen die aanmoedigt heel veel plezier en succes!

Omhoog