Scalda studenten zijn actief voor NLdoet

10 maart, 2016

MIDDELBURG – Studenten van Scalda College voor Toerisme organiseren op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart verschillende activiteiten voor NLdoet. Zo’n 125 studenten steken de handen uit de mouwen tijdens deze nationale vrijwilligersdagen.

Derdejaarsstudenten van Scalda College voor Toerisme organiseren in groepjes van drie, vanuit hun projectlessen verschillende projecten voor NLdoet. Hierbij sturen zij eerste- en tweedejaarsstudenten aan die zorgen voor de uitvoering van de diverse activiteiten. De voorbereidingen vinden op school plaats maar de activiteiten zijn op diverse locaties in heel Zeeland.

Zo gaan studenten onder andere aan de slag met het zomerklaar maken van een kinderboerderij  en rozen snoeien in Middelburg, een kinderboerderij opknappen in Goes, een speeltuin opknappen in Terneuzen en het helpen bij een verwendag voor ouderen in Vlissingen. De projectlessen zijn erop gericht dat studenten leren om in een praktijksituatie door middel van projecten van externe opdrachtgevers goed samen te werken en leiding te geven aan eerste- en tweedejaarsstudenten. Dit is een onderdeel van hun examen.

Alle studenten van het Shared Service Center van de ICT-opleidingen van het College voor Techniek en Design in Vlissingen zijn ook actief. Van Tholen tot Vlissingen en van Zierikzee tot Sas van Gent zijn ze als vrijwilliger betrokken bij allerlei activiteiten. De actie past binnen het domein Burgerschap van de opleidingen.

Het Oranje Fonds organiseert elk jaar, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.
De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.