Scalda studenten zetten zich in voor NLdoet

13 maart, 2019

Studenten van Scalda zetten zich op vrijdag 15 maart in bij verschillende activiteiten voor NLdoet. Zo’n 120 studenten steken de handen uit de mouwen tijdens deze nationale vrijwilligersdagen.

Studenten van onder andere het College voor Toerisme en het College voor Educatie helpen mee aan de organisatie én uitvoering van verschillende activiteiten voor NLdoet. Zo gaan de studenten onder andere aan de slag met het opknappen van een schoolplein in Goes, het opknappen van een buitenverblijf voor konijnen en een bankje schilderen bij de kinderboerderij in Terneuzen, het voorjaarklaar maken van de tuin en het schoolplein in Middelburg, pannenkoeken bakken met ouderen in Burghaamstede en soep koken met ouderen in Axel. In heel Nederland zijn er voor dit jaar zo’n 8000 klussen aangemeld waar vrijwilligers bij kunnen helpen. 

Het Oranje Fonds organiseert elk jaar, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.