Scalda studenten zetten zich in voor NLdoet!

9 maart, 2018

Scalda studenten zetten zich op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart in  bij verschillende activiteiten voor NLdoet. In totaal steken zo’n 80 studenten de handen uit de mouwen tijdens deze nationale vrijwilligersdag. 

Studenten van onder andere Scalda College voor Toerisme, en Scalda College voor Uniformberoepen helpen mee aan de organisatie én uitvoering van verschillende activiteiten voor NLdoet. 

Zo gaan de studenten onder andere aan de slag met het opknappen en zomerklaar maken van een tuin van een verzorgingstehuis in Middelburg, koekjes bakken met dementerende bejaarden in Ouddorp en het uitvoeren van allerlei klusjes voor een basisschool in Middelburg.

Het Oranje Fonds organiseert elk jaar, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.