Scalda studenten zetten zich in tijdens NL Doet op 11 maart

13 maart, 2017

NL Doet is de naam van een jaarlijks terugkerende vrijwilligersdag in Nederland. In het kader van NL Doet  gaven studenten Anouk van Belzen, Chaima Ekan en Anouk van de Linde uit de THOP klas een grondige schoonmaakbeurt aan het lokaal van Dienstverlening bij de Entreeopleidingen.

Hier en daar plakte de vloer en was er kauwgom vakkundig onder de stoelen bevestigd. De tafels, stoelen en de vloer zijn gesopt en geboend. Zelfs de ramen hebben zij streeploos gezeemd! En dat onder het genot van een eigentijds muziekje en veel plezier.

THOP
Voor studenten die erachter komen dat ze een verkeerde opleidingskeus hebben gemaakt kunnen bij  Scalda in een THOP-klas (Traject Heroriënterings Programma) terecht. Tijdens dit traject krijgt de student intensieve coaching bij het zoeken naar een nieuwe, hopelijk beter passende, opleiding. Naast het volgen van coachlessen worden de vakken rekenen, Nederlands, Engels en sport aangeboden.

NL Doet
NL Doet wordt elk jaar landelijk georganiseerd. Onder andere verenigingen, bedrijven en instellingen doen werk voor een non-profit doel. Met het organiseren van deze dag hopen de organisatoren dat er weer meer aandacht komt voor vrijwilligerswerk, daar dat nu in hun ogen te weinig is. Aan de dag doen jaarlijks in Nederland meer dan 100.000 mensen mee.