Scalda studenten zamelen geld in voor Ronald McDonald huis

15 december, 2017

Op dinsdag 19 december gaan eerstejaarsstudenten van Scalda College voor Uniformberoepen de provincie in voor hun jaarlijkse ‘Goede Doelen Dag’. De studenten hebben dit jaar allerlei acties georganiseerd om geld in te zamelen voor het Ronald McDonaldhuis. 

In het kader van het vak Burgerschap én om het sociaal besef van de studenten te prikkelen en te vergroten, organiseert Scalda College voor Uniformberoepen elk jaar een ‘Goede Doelen Dag’. De studenten gaan verspreid over Terneuzen, Goes en Middelburg activiteiten ondernemen om geld in te zamelen. De activiteiten variëren van warme chocomel verkopen op de markt in Middelburg en friet verkopen in Goes tot auto’s wassen en sportlessen geven op verschillende scholen. De studenten die de acties uitvoeren krijgen allemaal een brief van Scalda mee, om zich als het ware te kunnen legitimeren. De studenten hebben zich vooraf al maximaal ingezet om leveranciers zover te krijgen om de producten die ze verkopen te sponseren, en dat is ze goed gelukt!

Het geld wat ingezameld word komt ten goede van het Ronald McDonald huis. In het Ronald McDonald Huis logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Ziekenhuis. Een van de docenten van Scalda College voor Uniformberoepen heeft er drie maanden gelogeerd na de geboorte van zijn zoon. De actie van zijn studenten is een mooi gebaar iets terug te doen voor het Ronald McDonald huis.

Het huis krijgt geen subsidie van de overheid en is afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers. De studenten zamelen daarom geld in voor een “nachtzoen”. De nachtzoen zorgt ervoor dat ouders kunnen in het Ronald McDonaldhuis kunnen overnachten tegen een minimaal bedrag.

Een aantal eerstejaarsstudenten van Scalda College voor Uniformberoepen zullen eigenhandig het opgehaalde bedrag overhandigen aan het Ronald McDonald huis.