Scalda studenten winnen vijf medailles op het NK voor vakmanschap waarvan één gouden!

19 maart 2018

Van donderdag 15 tot en met zaterdag 17 maart deden 13 Scalda studenten binnen 11 vakrichtingen mee aan het Nationaal Kampioenschap voor beroepen: Skills The Finals. De Scalda studenten wisten gezamenlijk vijf medailles binnen te halen, waarvan één gouden, één zilveren en drie bronzen.

Student Ike Vermeulen (vakrichting cad-tekenen) won zaterdag 17 maart een gouden medaille. Hij mag een jaar lang de titel ‘Nederlands Kampioen cad-tekenen’ dragen. Student Sjanine Breen (vakrichting apothekersassistent) scoorde een zilveren plak. Studenten Harro Maljaars (vakrichting restauratietimmerman), Rachel Joziasse (vakrichting kapper) en Esmeralda Bouman (vakrichting bedrijfsadministrateur) werden derde en ontvingen een bronzen medaille.

“Een nationaal kampioen cad-tekenen en vijf medailles op 13 deelnemers. Een prestatie waar we als Scalda ontzettend trots op zijn!” aldus Bianca van der Meijden, Skills coördinator binnen Scalda. “Het zijn pittige dagen waar ook de nodige emoties bij komen kijken. Naast de euforie van de winnaars zijn er ook teleurstellingen te verwerken. Iedere student doet zijn uiterste best en het is jammer wanneer dit dan niet beloond wordt met een prijs. Maar, voor ons zijn de deelnemers allemaal kanjers. Ze behoren sowieso bij de beste beroepsbeoefenaars van Nederland, dat is al een hele prestatie op zich!”

Studenten Samuel Jongepier en Glenn Strooberg (vakrichting onderofficier Veiligheid en Vakmanschap), Michel de Nooijer (vakrichting autotechnicus), Mariëlle de Ridder (vakrichting apothekersassistent), Luc Huijssoon (vakrichting bouwtimmerman), Nicky Kap (vakrichting juridisch dienstverlener), Kristijan Wagenaar (vakrichting verkoopspecialist) en Daisy de Ruiter (vakrichting marketing en evenementen) vielen helaas niet in de prijzen maar mogen zich evengoed onder de beste mbo-studenten van Nederland scharen. Scalda nam voor de tweede maal deel aan de door Skills Netherlands georganiseerde wedstrijden.

Talenten kweekvijver
Skills Heroes The Finals is het grootste beroepen-event van Nederland. Dit jaar deden 650 talentvolle mbo-studenten mee aan het NK vakwedstrijden. Van automonteurs tot ICT-beheerders, verpleegkundigen en schoonheidsspecialisten. Daarmee is Skills The Finals belangrijk als talenten kweekvijver voor de arbeidsmarkt.

Skills Heroes
De afgelopen maanden deden ruim 10.000 mbo’ers bij Skills Heroes mee aan vakwedstrijden in verschillende richtingen. Uiteindelijk kwalificeerden ruim 650 mbo-talenten zich voor de nationale finales. Daar moeten de studenten opdrachten uitvoeren in hun vakgebied die worden beoordeeld door experts uit onderwijs en het bedrijfsleven. Skills The Finals wordt ook georganiseerd voor vmbo-leerlingen (Skills Talents). Afgelopen donderdag behaalde het Zeeuswse vmbo team een tweede plaats als provincieteam.

EuroSkills 2018 in Budapest
Meedoen aan de vakwedstrijden betekent voor studenten dat zij een bijzondere leerervaring hebben die goed is voor de vakmanschapsontwikkeling en de persoonlijke vorming. De gouden medaille winnaars, waaronder Ike Vermeulen van de opleiding cad-tekenen, maken tevens kans op deelname aan EuroSkills 2018, de EK voor beroepen. Dit EK vindt eind september plaats in Budapest.

WorldSkills Netherlands
Met Skills Heroes benadrukt WorldSkills Netherlands, de mbo-scholen, brancheorganisaties en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het belang van vakmanschap. Naast Skills Heroes organiseert WorldSkills Netherlands ook vakwedstrijden voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool (Skills Juniors) en vakwedstrijden voor vmbo'ers (Skills Talents). WorldSkills Netherlands begeleidt ook Team Nederland naar EuroSkills en WorldSkills, de Europese en wereldkampioenschappen voor beroepen.
 


Bekijk alle uitslagen

Omhoog